LEHTIKUVA / AFP PHOTO/MICHAL CIZEK

Sverige vände efter mardrömsstart

Det som började med en mardrömsstart på matchen slutade med en drömstart på EHT-turneringen i ishockey för Sverige. Tre Kronor vände och vann med 2–1 borta mot Tjeckien.

Torsdagens premiärmatch i EHT-turneringen kunde omöjligt ha börjat sämre för Tre Kronor. Direkt efter första tekning hamnade pucken hos högerbacken Oscar Eklund i egen zon. Han försökte hitta Staffan Kronwall med en sidledspassning, som i stället blev en vansinnespassning rakt i gapet på Petr Prucha.

Tjeckien tackade för bjudningen och satte 1–0 bakom Viktor Fasth fem sekunder in i matchen.

Kvitteringschanser saknades inte, men det dröjde ända till 9.49 i mittperioden innan 1–1 kom. Carl Söderberg, som tillsammans med Mododuon Dick Axelsson och Nicklas Danielsson bildade den vassaste svenskformationen, tog sig starkt fram på högerkanten och spelade fram Axelsson till kvitteringen. Sverige tryckte tillbaka hemmalaget efter målet och några minuter senare lyfte Niklas Persson in en sargretur till 2–1.

Sverige, med totalt sex landslagsdebutanter på isen, fick avsluta matchen med spel fyra mot sex i en minut – men höll undan. Segern innebar revansch för 2–5-förlusten mot Tjeckien i EHT-turneringen i Helsingfors för en månad sedan.