I år möter Lamar Odom (t.v) och Chris Paul varandra i nya uniformer.

Clippers och Chris Paul jagar slutspel

Det hetaste namnet på NBA:s spelarmarknad, Chris Paul, spelar nästa säsong i Los Angeles Clippers. Andra "vinnare" i upprustningstävlingen är NY Knicks och de regerande mästarna Dallas Mavericks.

 

 
Storklubben Los Angeles Lakers "lillebror" Clippers fick en tidig julklapp i form av en av ligans främsta point guards. 26-årige Chris Paul satte eld på spelarbytesryktena då hans före detta klubb New Orleans Hornets berättade att de tänker bli av med sin speldirigerare.
 
Flera klubbar, bland annat Clippers lokalkonkurrent Lakers, svarade med att göra byta ut forwarden Lamar Odom så att Paul och hans lön på drygt 16 miljoner dollar skulle rymmas under lönetaket.
 
Clippers lovande unga trupp med förra säsongens bästa nykomling Blake Griffin och DeAndre Jordan fick ett viktigt tillägg till truppen som - för första gången på länge - kämpar om en plats i slutspelet.
 
– Vi är väldigt laddade med att få Chris med i laget. Han är en spelare som gör sina medspelare bättre, berättar Clippers vice ordförande Neil Olshey på ligans webbsajt.
 
Knicks utmanar topplagen
 
Innan Pauls övergång var New York Knicks upprustning den mest omtalade i ligan. Knicks, vars offensiv hör till de mest talangfulla men vars försvarsspel skiljer dem från toppen, tecknade kontrakt med den defensivt starka centern Tyson Chandler. Chandler var med och vinna mästerskapet med Dallas Mavericks i juni och han för med sig just den sorts försvarsattityd och -tuffhet som New York behöver.
 
I New York bildar Chandler en fysisk och farlig trio tillsammans med All Star-spelarna Carmelo Anthony och Amaré Stoudamire. Som 
Dallas Mavericks väntade inte med att reagera efter att de sålt Chandler till New York. De tecknade kontrakt med Lamar Odom och adderade också slam dunk-experten Vince Carter till sin spelartrupp.
 
Var hamnar "Stålmannen"?
 
Ligans mest dominerande center, Dwight "Superman" Howard var också ett glödhett namn i rykteskarusellen. Som det nu ser ut stannar han i sin gamla klubb Orlando Magic, men innan deadlinen för spelarbyten överskrids lönar det sig att hålla ett öga på honom.