Lehtinen riskerar gå miste om finalen

Kampen om finalplats i damernas match race tätnar. Efter två förluster och två vinster i dag måste team Lehtinen vinna minst tre av fyra matcher i morgon för att ta sig till final.

– Det var en svår dag, konstaterar Silja Kanerva, tyngd av dagens förluster och det dåliga vädret.

Regnskurar och åska drog in över Fremantle under dagen samtidigt som den hårda sjöbrisen gjorde sitt bästa för att trötta ut seglarna.
– Banan var väldigt kort, så starten var avgörande, säger Kanerva.

Silja Lehtinen, Silja Kanerva och Annina Takala har nu sex segrar och fem förluster bakom sig i det andra kvalet där 16 båtar tävlar om fyra finalplatser.

För att flickorna ska gå vidare gäller det att vinna så gott som alla starter i morgon, tisdag. Samtidigt måste topplagen förlora sina matcher.
– Det enda vi kan göra nu är att se på varje race som det avgörande, säger Kanerva.

I 49er-klasser ligger Lauri Lehtinen och Kalle Bask 13:e totalt efter den jämna serien 6, 9, 7 i dag. Klassen seglar i två fleet med 67 deltagare. De fjorton bästa får en plats i OS.

För Laser standard-männen har framgångarna varierat i den hårda vinden. Mattias Lindfors ligger 51:a, Fredrik Westman 73:e, Pierre Collura 100 och Teemu Rantanen 102 i klassen som är VM:s största.

Australienarna är hårda på att heja fram sin förhandsfavorit Tom Slingsby som har tre VM-segrar i bagaget, senast från i fjol. Efter två tävlingar ligger han tvåa.