Jarkko Ruutus straff gav Jokerit en extrapoäng i Kuopio. Foto: LEHTIKUVA / Pekka Sakki

Ruutus straff gav Jokerit femte raka

De fem första straffskyttarna missade. Men den sjätte och sista satte pucken i mål. Jarkko Ruutus straff gav Jokerit två poäng från bortamatchen mot KalPa och såg till att Helsingforslaget tog femte raka segern genom att vinna med 2–1.

– Det var en arbetsseger som vi förtjänade. Vi dominerade spelet, säger Ruutu.

Ändå var det nära att Jokerit blivit helt utan poäng. KalPa ledde länge med 1–0 efter att Mikko Kukkonen överlistat Frans Tuohimaa som inledde darrigt i Jokeritmålet. Men med drygt tre minuter kvar att spela kvitterade Teemu Eronen tursamt efter att pucken fumlats i mål av KalPa-spelare. Före det hade Ari Ahonen i hemmamålet varit matchens stora profil, då han framför allt i den andra perioden storspelade.

Sami Kapanen gjorde comeback i KalPatröjan efter en månadslång sjukfrånvaro.

Jokerit har chans att gå till landslagspaus med sex raka segrar då laget möter Blues i Esbo på söndag.