Pia Sundstedt klar för OS

Pia Sundstedt slutade femma i tempoloppet i Frankrike vilket med största sannolikhet betyder att hon är klar för OS i London.

Sundstedts sista tävling för säsongen kunde knappast ha fått ett bättre slut. Sundstedt körde mycket starkt på den 20,78 kilometer långa banan och var femtesnabbast.

Femteplatsen ger henne 20 rankingpoäng vilket lyfter hennes totala antal till 78. Det betyder i praktiken att finländaren har säkrat sin plats i OS i London.
– Det här var en riktigt bra dag för mig. Jag är nöjd med min insats på cykel och väldigt nöjd med mina 20 UCI-poäng. Nu måste jag ännu kolla den officiella rankingen men jag litar på att de här poängen räcker för en plats i London, säger Sundstedt.
Karlebydamen gjorde comeback till landsvägscyklingen den här säsongen efter flera mycket framgångsrika år på terrängcykel. Sundstedt återvände till landsvägen efter en paus på tio år just med sikte på OS i London nästa år.
– Nu ska jag ha lite semester och ladda för den kommande träningssäsongen. Det kommer att bli en hel del skidåkning, säger Sundstedt.
Vad som händer på våren vet hon inte riktigt ännu.
– Vårens program beror helt på min UCI-ranking. Jag är inte allt för intresserad av att delta i världscupstävlingar. Det skulle dessutom kräva att jag söker mig till något större stall, säger hon.