Foto: EPA/Jacek Bednarczyk. Den tidigare polska fotbollspelaren Zbigniew Boniek och UEFA:s generalsekreterare Gianni Infantino lottade i dag fram matchparen i fotbolls-EM.

Trapattoni: "Underskatta inte Estland"

Estland ställs mot Irland i playoff till fotbolls-EM. Matchparen lottades på torsdagen i Krakow i Polen.

I de övriga matcherna ställs Turkiet mot Kroatien, Tjeckien mot Montenegro och Bosnien-Hercegovina mot Portugal.

Irländska medier gottade sig med lottningsresultatet: Estland har traditionellt sett varit en av fotbollsdvärgarna i Europa. Estland ligger 58:e på Internationella fotbollsförbundet Fifas världsranking.

– Vi får inte underskatta någon motståndare, inte heller Estland. De har tagit sig till playoff, så de måste ha ett högklassigt och psykiskt starkt lag, påminde Irlands chefstränare Giovanni Trapattoni.

Också tjeckerna var nöjda med lottningen, att Montenegro med sina 600 000 invånare skulle vara ett av playofflagen var också en överraskning.

Portugal och Bosnien möttes senast i playoff till fotbolls-VM 2010. Då vann Portugal med sammanlagt 2–0. Kroatien minns bittert kvartsfinalen i EM 2008 då laget förlorade mot Turkiet efter straffar.

Det sammanlagda resultatet från två matcher avgör vilka fyra lag som går till EM-turneringen i Polen och Ukraina 2012. Matcherna spelas 11/12 och 15 november.