Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Mixu mixar för framtiden

Tränaren Mixu Paatelainen lovar fler experiment i tisdagens match mot Ungern.

Budapest

Det enda som är klart är att Lukas Hradecky står i målet och att backlinjen är den samma som mot Sverige. Som vanligt är Mixu Paatelainen förtegen med att avslöja andra ändringar i truppen - trots att bägge lagen inte har något att spela för med tanke på en plats i EM.

– Jag vill inte snacka om öppningselvan inför en EM-kvalmatch. Det kan jag göra när det handlar om träningslandskamper. Att backlinjen är intakt beror på att jag är nöjd med hur den spelat. Det betyder ändå inte att det inte skulle finnas rum för förändringar. Truppen lever hela tiden, säger Paatelainen.
En spelare som Paatelainen vill se i landslaget är Juhani Ojala. Han kommer att få chansen i vinterns träningslandskamper och det får också till exempel Tuomo Turunen och Paulus Arajuuri.

– Från U21-landslaget finns hela tiden nya och spännande namn som får chansen i landslaget. Det har varit roligt att köra in nya som till exempel Alexander Ring. Han saknar totalt respekt för motståndaren. Han är en mogen spelare som går en lysande framtid till mötes.

Mot Ungern blir det inga större förändringar i taktiken.
– Vi jobbar hela tiden på att stärka vår identitet. Vi försöker stärka de goda sidor som vi visat upp och korrigera de brister som vi haft i spelet. Vi kommer att spela mycket via kanterna - som vi gjorde mot Sverige, säger Paatelainen.