Guldvittring. PK-35 är nära att förnya sitt ligaguld. Foto/Catrin Svenfors

PK-35 tog ett stort kliv mot guld

– Vi hade lite samma problem som i cupfinalen. Vi saknade tempo i spelet men kom i gång i andra halvlek, säger duktiga vänsterbacken i PK-35, Jenna Korhonen.

Jenna Korhonen satte själv 1–0 i tionde minuten men trots ett tämligen kompakt spelövertag blev det inga fler hemmamål mot gästerna Ilves före paus. Korhonens frispark från dålig vinkel borde aldrig ha gått in.
– Nä, deras målvakt var inte riktigt på topp vid den situationen. Jag fick ingen vidare träff på bollen och trodde aldrig den skulle gå in. Men ibland har man tur.

PK-35 har dragits med vissa skadeproblem på sistone, bland annat saknas landslagsspelaren Jaana Lyytikäinen. Och läget blev inte bättre av att mittfältsdirigenten Jannica Tjeder tvingades kliva av i mitten av första halvlek.
– Vi börjar ha lite slut på bensinen. Vi har spelat oerhört många matcher i år och det börjar synas och kännas. Vi är trots allt ett ganska ungt och orutinerat lag, säger Korhonen efter 3-1-segern över Ilves.

Den orutinen märktes i matcherna mot Rayo Vallecano där spanjorskorna avancerade med 7–1 sammanlagt.
– Vi hade problem med skador redan mot dem. Men vi är ett ungt lag och lär oss hela tiden nya saker. Nästa år vi garanterat bättre förberedda.

Nästa år ja. Det mesta tyder på att PK-35 får spela i Champions League också år 2012. Bara Kokkola F10 står i vägen för den drömmen. Seger på lördag i den sista omgången och Vandalaget är mästare igen.
– Vi åker upp på fredag för att förbereda oss, säger Korhonen som i förrgår följde med då en av huvudkonkurrenterna till guldet, Honka, tappade poäng mot just Kokkola F10.
– Det är absolut inget dåligt lag. De har en klar spelidé och så har de en väldigt giftig anfallare som vi får se upp med.

 

Slutspurten kvar

I andra halvleken på Vandastadion kvitterade Ilves men Eveliina Parikka och Beverly Goebel återställde ordningen med var sitt mål.
– Det verkade nästan som att vi behövde ett baklängesmål för att vakna på allvar.

 

Hur ser kommande vecka ut?
– Vi vilar i morgon (läs i dag), så tränar vi tre gånger och så har vi en match kvar.
Sen är en lång säsong slut.