Foto: Lehtikuva/Markku Ulander

Selänne kom till stan

NHL-klubben Anaheim Ducks finländska trio prövade isen i Hartwallarenans träningshall.

Ducksproffsen anlände till Helsingfors i morse och fortsatte till Hartwallarenan i Helsingfors för ett lätt träningspass och en presskonferens. Teemu Selänne som genomgick en knäoperation i somras var på gott humör, skrattade och skojade med lagkamraterna.

– Det här blir något speciellt, säger Selänne om att möta Jokerit i en träningsmatch på tisdag och sedan inleda NHL-säsongen med att möta Buffalo Sabres inför en finländsk publik i Hartwallarenan.

– Det är inte många gånger i karriären en spelare får vara med om något sådant här, säger lagkompisen Saku Koivu, Selännes kedjekompis i Ducks.

Det enda orosmomentet på Ducks himmel just nu: Toni Lydman är kanske inte i spelskick på fredag. Han genomgick en axeloperation i somras och är inte helt återställd, trots att han deltog i gårdagens träningspas.

På onsdag kl 10.30 ordnar Ducks öppna träningar som är öppna för allmänheten. NHL-premiären har varit slutsåld sedan länge, men arrangörerna släpper i morgon ytterligare 200 biljetter till försäljning.