Delade poäng gjorde ingen glad

VPS och FC Inter bjöd på en märklig drabbning som präglades av ofattbara misstag och massor med chanser. Trots de många farligheterna förblev matchen i Vasa mållös, vilket inte gladde någon.

–Nej verkligen. Vi behöver poäng och tre är definitivt bättre än en. Men för att vi ska vinna måste vi börja sätta våra chanser, säger VPS mittfältare Tony Björk efter 0–0 mot Inter i Sandviken.

Att det blev mållöst är med facit på hand nästintill omöjligt att förstå. Chanserna avlöste varandra – trots att båda lagen bjöd på en hel del misstag och felpassningar, vilket samtidigt bidrog till underhållning.
VPS höll ihop paketet bättre och borde ha hittat rätt före pausen. Efter bara någon minut var Valtter Laaksonen nära med Inters målvakt Magnus Bahne styrde undan skottet. En stund senare hade samme man ett nytt läge men lagkompisen Jyri Hietaharju kom emellan och sköt tjugo över från närhåll.

Samma konststycke lyckade Tony Björk med och Laaksonen hade ett nytt jätteläge i slutet av halvleken men även den här gången drog Bahne det längre strået med en reflexräddning.
– Bollen studsade just när jag skulle skjuta och den for långt över. Men så här har det varit för oss under hela säsongen. Vi kunde ha gjort flera mål i den första halvleken men tar inte var på dem, säger Björk.

Samtidigt som domaren avslutade matchen i Vasa stod det klart att jumbon RoPS besegrade MYPA och krympte avståndet till VPS till sju poäng.
– Jag bryr mig inte om det resultatet utan det enda vi kan göra är att koncentrera oss på vårt, säger Björk.
Inters farligaste vapen var naturligtvis Timo Furuholm och Mika Ojala. De båda låg bakom mycket i anfallsväg och såg till att gästerna från Åbo kunde ställa om snabbt. Men varje gång lägen uppstod stod VPS keeper Tomer Chencinski i vägen och tog allt.

Det bidrog till att Åbolaget tappade värdefulla poäng i kampen om andraplatsen. Poängförlusten verkade svida ordentligt eftersom ingen från Inter tog sig till den efterföljande presskonferensen.