Polen putsade förlustsiffrorna mot Finland

Finland vann Davis Cup-matchen mot Polen med 3–2.

I och med segern, som blev klar redan i lördags, stannar Finland i grupp 1 i Europa-Afrika-zonen. I söndagens två betydelselösa singelmatcher förlorade Harri Heliövaara och Micke Kontinen.

Finlands nästa Davis Cup-motståndare blir klar på onsdag när matchparen lottas i Bangkok. Nästa upplaga av Davis Cup börjar tidigast i februari nästa år.

Landslagskaptenerna Tiilikainen och Pasi Virtanen beslutade att låta ungdomarna spela i söndagens betydelselösa singelmatcher.

22-åriga Heliövaara, som vunnit hela 45 FM-guld i olika åldersklasser, spelade därmed sin fjärde Davis Cup-match. Men han får fortfarande vänta på sin första seger. Jerzy Janowicz vann med 6–3, 6–4.

– Jag hade ingen onödig press på mig. Målet var att ändå att vinna varje game och få en bra träning att spela i Davis Cup och på en stor arena, sade Heliövaara som skadade ryggen en aning under matchen.

Micke Kontinen, 18, fick spela karriärens andra Davis Cup-match men lyckades ännu inte vinna. Gregorz Panfil vann med 7–6 (7–1), 6–4.

För kaptenen Tiilikainen var matchen mot Polen motstridig. Han har sedan han flyttade från London för ett par år sedan bott i Poznan i Polen och han tränar Jerzy Janowicz (ATP-176).

– En ytterst svår situation, inte alls trevlig. Det är ganska häftigt att vi mött Polen två gånger på de senaste 1,5 åren. Polen är en otvetydig tvåa i mitt hjärta, sade Tiilikainen som delegerade många av sina uppgifter till biträdande kaptenen Virtanen.