Antti Muurinen tror på sina mannar. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen.

Muurinen: Tyskar tänder alltid till

Ett segervisst Schalke lämnade storstjärnan Raúl hemma. Vissa skulle kanske ta det som ett tecken på en viss underskattning från tyskarnas sida. Men inte HJK-tränaren Antti Muurinen.

– Skulle vi ha mött ett italienskt eller ett spanskt lag kunde man ha hoppats på en viss arrogans och underskattning av vårt kunnande. Men tyvärr möter vi ett tyskt lag och i deras vokabulär existerar inte ordet underskattning, menar Muurinen.

Återstår att se om han får rätt för man ska ändå komma ihåg att Schalke så sent som i våras spelade semifinal i Champions League. Att möta HJK i kvalet till Europa League smäller inte riktigt lika högt.

– Nej det gör det väl inte, men Schalke är säkert ute efter att vinna hela Europa League.

Kan ni hota dem?

– Jag tror alltid på mitt lag och mina spelare. Det blir en underbar afton med fullsatta läktare, varmt väder och förhoppningsvis bra spel. Vi måste lyckas i precis allt, från den lättaste passning till den svåraste brytning. Allt måste klaffa. Då kan vi vinna.

Valtteri Moren saknas, annars är samtliga spelare tillgängliga för spel. Största frågan är väl vem som tar plats bredvid Mathias Lindström i mittförsvaret. Rami Hakanpää, som lidit av en hjärnskakning, eller nyförvärvet från Haka, Timi Lahti?

– Timi tar plats bredvid "Masse".

Hur slutar matchen?

– Jag är nöjd med 1–0, 2–0 eller 3-1, säger Muurinen.

 

Bollinnehav nyckelfrågan

En rutininsats räcker för Schalke. HJK måste lyckas till 100 procent. Här några saker som kan bli avgörande i kväll.

1 Håll i bollen. Mot Dinamo Zagreb tog bensinen slut då HJK-spelarna sprang, sprang och sprang efter den boll som motståndarna för det mesta höll i. Nu måste ”Klubi” hålla i bollen, annars blir trycket för stort på backlinjen.

2 Kontringar. Schalke är ett offensivt lag där ytterbackarna fyller på uppåt hela tiden. Här gäller det för HJK att vinna boll och blixtsnabbt vända spelet. Då kan ytorna finnas.

3 Dawda Bah. Gambiern må vara en trollkarl i FM-ligan men mot de stora pojkarna är den flegmatiske mittfältaren en säkerhetsrisk. Han inleder sannolikt på kanten där han i högre grad kan koncentrera sig på offensiven.

4 Sätt chanserna. Mot Zagreb fanns alla chanser till en seger på hemmaplan. Men usla avslut av framför allt Berat Sadik grusade förhoppningarna den gången. HJK måste sätta sina chanser. Punkt slut.

5 Klaas-Jan Huntelaar. Holländaren är en målskytt av rang. Han deltar inte särskilt mycket i speluppbyggnaden men är fullständigt livsfarlig i straffområdet. Bara för Lindström att kavla upp ärmarna.

Tips: 0-2.