Mathias Lindström får se upp med Klaas-Jan Huntelaar i kväll. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen.

Lindström redo för holmgång

Ingen Raúl. Däremot får HJK:s backklippa Mathias Lindström förbereda sig på en arbetsdryg afton mot en holländare vid namn Klaas-Jan Huntelaar.

– Jag har lite blandade känslor gällande Raúl. Hade ju varit kul att möta honom men samtidigt är det väl en lättnad att slippa honom. Dessvärre blir inte Schalke ett sämre lag utan honom. De har en sådan bredd i truppen att en eller ett par gubbar inte gör någon större skillnad, säger Lindström som är den som ska leda HJK:s backlinje i kväll.

Något han gjort med pondus så många gånger tidigare. Nu är dock motståndarna betydligt namnstarkare än vad som vanligtvis är fallet trots att konstgräset i Tölö inte lämpar sig för stjärnan Raúls knän och vrister.

– Jag ser verkligen fram emot den här utmaningen. Att få mäta sig med de bästa är varje spelares dröm, säger den reslige 30-åringen från Houtskär.

Han får medhåll av tränare Antti Muurinen.

– Då vi efter säsongen sitter i bastun och funderar är det dessa matcher alla tänker på. Alla skulle med säkerhet vilja möta Dinamo Zagreb och Schalke flera gånger per säsong. De här matcherna för oss framåt, säger Muurinen.

Mot Zagreb hade HJK något stort på gång. I 18 minuter. I och med Rafinhas självmål som betydde 1–1 tog kroaterna så småningom över matchen. Det bättre laget avancerade tvivelsutan.

– Det räcker inte med 18–19 minuter i kväll heller. Vi måste stå upp i 90 minuter, hålla boll, spela smart och hela tiden se till att avstånden mellan lagdelarna inte växer sig för stora. Då har vi alla chanser att rubba tyskarna.

Går man igenom trupperna man för man är skillnaden oerhörd. Schalke är ett lag som väcker respekt överallt i Europa.

– Lotten föll på Schalke och det är bara att gilla läget. Vi har gjort en väldigt bra säsong och vårt självförtroende är på topp. Håller vi den höga nivå vi kan hålla är allt möjligt. Jag kan åtminstone lova att vi ger precis allt.

För Lindströms del väntar 90 minuter brottning mot Huntelaar. En man som öst in mål för Ajax, spelat för Real Madrid och Milan och som i fjol kom allt bättre i gång i Schalke. Huntelaar är en utpräglad avslutare, en sniper som hugger på allt i straffområdet. Han finns på planen för att göra mål, ingenting annat.

– Jag måste ligga tätt, tätt på honom hela tiden. Jag vet hur han spelar och vilka hans styrkor är.

Hur stoppar du Huntelaar?

– Hoppas att jag kan svara på det efter matchen, flinar Lindström.

Sannolik startelva för HJK på Sonerastadion kl. 19.30 i kväll: Wallén, Rafinha, Lindström, Lahti, Sumusalo, Zeneli, Ring, Riihilahti, Bah, Pukki, Sadik.