Schalkes buss är svår att ta miste på. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen.

Schalke vill ha jordgubbar - HJK säger nej

Fotbollsklubben Schalke satsar hårt på bekvämligheten inför matchen mot HJK. Egen buss ska det vara för en färd på några hundra meter. Kilovis med jordgubbar i omklädningsrummet stod också på önskelistan.

Den tyska klubbens spelare flyger i vanlig ordning till Helsingfors för det första mötet med HJK i kvalet till Europa League. Men ett par dagar tidigare skickade Schalke i väg en buss från Gelsenkirchen för att möta spelarna på flygfältet.

Bussen har färdats till lands och med båt i två dagar för att köra spelarna en sträcka på mindre än en kilometer från flygplanet till Sonerastadion.

Schalke har också överlämnat en lista på vad man vill ha i omklädningsrummet under träning och match. Förutom äpplen, bananer, mandariner, 50 kilogram is och 50 liter vatten på flaska, som hör till det vanliga, ville klubben också ha två kilo jordgubbar och körsbär. 

– Jordgubbar och körsbär får de klara sig utan. Så stora världsstjärnor är de inte att de ska behöva träna med jordgubbar i munnen, säger HJK:s serviceman Olli Puranen till Helsingin Sanomat.

Schalkes storstjärna Raul kommer till publikens besvikelse inte att spela i torsdagens match. I samråd med lagets fysioterapeuter har spanjoren kommit fram till att konstgräset på Sonerastadion är ohälsosamt för veterananfallarens vrister och knän.

Schalkes unga lag ser ändå med stor tillförsikt fram emot HJK-matchen.

– Vi har inte kommit hit för att förlora. Det är en hederssak att för vårt lag att gå vidare till Europa League, säger tränaren Ralf Ragnick till FNB.