EPA/ANDY RAIN

Londonkravaller hotar inte OS 2012

Samtidigt som kravallerna pågått i London har representanter för olika olympiska kommittéer besökt staden för att se hur den är rustad inför OS nästa år.

Oroligheterna i London har kommit extremt olägligt för OS-arrangörerna. I måndags reste runt 200 medlemmar från Internationella olympiska kommittén IOK till London för att inspektera arenorna inför nästa sommars mästerskap. Under tiden har vissa delar av London varit rena rama slagfält där polisen har haft svårt att slå tillbaka mot de våldsamma upploppen.

Den brittiska inrikesministern Theresa May har sagt att myndigheterna nu ska se över säkerhetsarbetet inför OS.

– Vi har fått information om hur de tacklar problemen, det handlar om mer närvaro av poliser, säger Sveriges Olympiska kommittés ordförande Stefan Lindeberg till TT.
I går besökte delegaterna bland annat OS-byn i Stratford samt simstadion och den olympiska huvudarenan som ligger i anslutning till OS-byn. Men IOK-medlemmarna har kunnat gå sin rundvandring obehindrat.
– Vi har inte märkt av något över huvud taget. Vi känner oss trygga, säger Lindeberg, och betonar att OS-arrangören arbetar hårt med säkerheten.
– Säkerhetsfrågan är en viktig del i alla OS, och självklart är det en huvudfråga även inför London. Men jag känner ingen oro med anledning av det som händer, säger Lindeberg.  FNB-TT-HBL