Foto: Lehtikuva / Roni Rekomaa

Lehtinen och Bask förbereder attack

Efter de senaste dagarnas fall i resultatlistan jobbade Lauri Lehtinen och Kalle Bask igen upp sig till en tolfte plats. Nu planerar duon en attack för att komma med i medaljracet.

Den bästa finländska placeringen i klasserna som ännu pågår står Lauri Lehtinen och Kalle Bask för. Inför onsdagens två återstående starter före medaljracet ligger Lehtinen och Bask sju placeringspoäng från en plats bland de tio bästa.
– Vi vet att förhållandena kommer att vara nyckfulla. Få kommer att kunna segla bra och alla kommer att få stora poäng. Vi måste segla riktigt bra och de andra måste misslyckas lite. Det är där vår chans till en kontring ligger, säger Lauri Lehtinen.

Höjdpunkten under tisdagen för Lehtinen och Bask var då teamet kom femma i den sista starten.
– Avgörandet kom då vi fick en perfekt vind genast i starten och lyckades utnyttja den.

För att stiga i de sammanlagda resultaten visste Lehtinen att han måste ta ett riskfyllt beslut. I de två första starterna valde skepparen att ta avstånd från de andra båtarna.
– Vi tog ett lite längre avstånd till de andra för att kunna utnyttja alla vindar och samla fart, säger Lehtinen som med facit i hand konstaterar att risktagningen inte lönade sig i den andra starten.

– Men ibland är det bara så här det studsar, säger Lehtinen. Lite
grämer det nog, vi kunde ha åkt bättre. Men stundvis seglade vi ju riktigt bra, säger Lehtinen.

– Vi är ganska nära de tio bästa och det är där vår målsättning ligger. I och för sig ska det bli riktigt roligt att attackera. Det är alltid enklare att attackera än att försöka försvara.