Svidande förlust för Jaro

Första halvlekens sista minut blev ödesdiger för Jaro i jumbomötet mot Mypa. Först fick Venance Zézé hjärnsläpp, knuffade till domaren och blev utvisad. Strax därefter gjorde Mikko Innanen 1–2.

Mycket stod på spel och det var full fart från början. I andra minuten fick Mypas tunge anfallare Sasha Anttilainen en löpboll som han förvaltade genom att skruva runt Vitali Teles.

Tommi Haanpää var tillbaka i Jaros startelva efter några matcher i kylan. I sjätte minuten tog han ner en långboll och serverade Papa Niang som kvitterade med sitt sjätte ligamål i år.

I första halvlekens sista minut fick Venance Zézé med sig en frispark på mittplan. Han nöjde sig inte med det utan knuffade till Mypaspelaren på axeln. När domaren Antti Munukka visade honom det gula kortet knuffade han även till honom. Strax efter att Zézé vandrat ut gick Mypa till ledning igen.

Tio minuter in i andra halvlek blev Jaros uppförsbacke ännu brantare. Vänsterbacken Tillman Grove och Maxim Votinov skallade ihop i en otäck situation. Båda reste sig efter ett tag, men Grove var groggy och var tvungen att utgå.

Jaro fortsatte försöka skapa chanser, men rasade ihop under de sista minuterna. Mypas tränare Toni Korkeakunnas var märkbart rörd över lagets insats.

– Jag har analyserat vårt spel så mycket att jag nu bara vill njuta av vår seger.

Alexei Eremenko såg inga tecken inför matchen på att laget skulle rasa ihop så fullständigt.

–  Jag såg att pojkarna var laddade och ville vinna. Det som oroar mig är inställningen i slutet av matchen. Men vi kommer igen, lovade Jarotränaren.

Han hade inte talat med Zézé vid presskonferensen efter matchen.

–  Jag vill låta känslorna lägga sig nu. Om jag skulle ta upp det nu riskerar jag fängelse, log Eremenko lite bittert efter matchen.

Jaro–Mypa 1–5 (1–2)