Ojalas mål ger Inter häng på HJK

En lågt till höger och en högt till vänster. Två straffar hjälpte Inter att snabbt hitta segerreceptet efter förlusten mot TPS.

Två straffar i en match är rätt sällsynt  framför allt inte när de inte är solklara. Domaren Tero Nieminen var tvungen att ta hjälp av linjedomaren innan han blåste den andra. Några större protester väckte straffarna dock inte.

– Domaren står närmare än jag gör, säger JJK:s tränare Kari Martonen.

Den ovanliga situationen skapade lite huvudbry för straffskytten.

– Jag fick målvakten lurad rätt bra vid den första straffen så jag tvekade över om jag skulle byta hörn eller inte vid den andra. Jag bytte och han var bra med, men som tur är gick det in, säger tvåmålsskytten Mika Ojala.

Straffarna kom i viktiga lägen. Den första strax före paus och den andra i slutet av en period då JJK fört spelet.

Den första halvleken var redan inne på stopptid när Inter tog ledningen. Anssi Viren fällde Timo Furuholm i straffområdet, och  Ojala gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

Målet öppnade upp en match som annars var ganska fattig på chanser. JJK började hitta igenom på Ville Nikkaris högerkant efter paus och i början av den andra halvleken missade Jani Virtanen tre bra chanser.

Då Patrick Poutiainen också började hålla sig lite högre upp i banan fick hemmalaget mera utrymme.

En dryg timme hade spelats när Inter fick sin andra straff. Denna gång var det Jukka-Pekka Tuomanen som var i fötterna på Severi Paajanen, innan Mika Ojala satte sitt andra mål för kvällen.
FC Inter–JJK 2–0 (1–0)

+ Inters publiksiffra är på uppgång. I inledningen av säsongen låg publiksiffran under tusen, men med 2886 åskådare mot JJK börjar den redan ligga på en skaplig nivå för den inhemska ligan.

? JJK fick höra lite glåpord från läktarna för sina ljusröda tröjor. Färgen är en del av Cancerstiftelsens kampanj Rosa bandet och förtjänar också lite lovord.

! Med fyra före detta TPS-spelare (Jukka-Pekka Tuomanen, Mikko Manninen, Mikko Hyyrynen och Jani Virtanen) i JJK:s öppningselva var matchen nästan som en repris på förra veckans Åboderby.