Blött värre. Men trots de svåra yttre förhållandena bjöd IFK och Honka på bra fotboll. Foto: Robert Jansson

Aleksei Kangaskolkka matchhjälte mot Honka

Aleksei Kangaskolkka sköt ett drömmål när IFK Mariehamn efter två förlustmatcher i rad vann hemma med 1–0 mot FC Honka.

IFK Mariehamn inledde starkt på den böta planen. Redan efter en minut träffade Toni Lehtinen stolpen och fyra minuter senare hade Aleksei Kangaskolkka chansen, men Honkas målvakt Tuomas Peltonen kunde rädda. Därefter jobbade Honka in sig i matchen. Gästerna behärskade underlaget bättre, och Dudu skapade utrymme åt sig själv mellan IFK:s mittbackar och hade två bra chanser att föra Honka till ledningen. Första chansen var han helt solo med Josh Wicks i IFK-målet men fick inte ordning på skottet.

Och strax efter det var han helt fri med Wicks igen men IFK-keepern gjorde en snygg enhandsräddning på Dudus skott.

Hemmalaget kom ordentligt tillbaka in i matchen i andra halvlek och det hängde ett mål i luften. Och mycket riktigt.

Sju minuter från slutet fick Kangaskolkka bollen ute på IFK:s högerkant. Han tog en rövare och smälld på ett tungt vänsterskott från 25 meter som överraskade Peltonen.
Minuten senare fick Dudu världens chans att kvittera men skottet rakt i nyporna på storspelande Wicks, klar etta i hemmalaget.

– Det är tungt att förlora med tanke på att vi gjorde en riktigt bra match, det var faktiskt vår bästa match här i Mariehamn. Men vi kunde inte utnyttja våra målchanser och hade bara otur att vi inte fick straff när Dudu var igenom, konstaterade Honkas tränare Mika Lehkosuo.

En som var desto nöjdare var IFK-tränaren Pekka Lyyski:

– Vi har haft ett tungt program men killarna visade rätta takter ändå och det räckte till seger. Det här var en seger vi verkligen behövde.

IFK Mariehamn-Honka 1—0 (0–0)

+ Honka-spelarnas teknik var en fröjd att se. De spelade lätt och enkelt trots den blöta och hala planen.…

Danske högerbacken Allan Olesen har en diger meritlista men han har inte funnit sig till rätta i IFK denna säsong. …

Vilken kamp och intensitet i matchen. Bägge lagen jobbade och slet på varje boll. Extra beröm ska lagens försvarsspel ha.