Solskenshistoria. Efter mycket strul kunde Sebastien Loeb vinna det argentinska rallyt. Foto: EPA

Loeb vann sekundstrid i VM-serien i rally

Jari-Matti Latvala tvingades avbryta, Sebastien Ogier snurrade och Sebastien Loeb straffades med en minut men kom igen och vann sekundstriden före Mikko Hirvonen och Ogier.

Jari-Matti Latvalas väg mot seger tog slut på lördagskvällen då han tvingades avbryta på grund av tekniska problem med bilen. Latvala fortsatte tävlingen i går och slutade på sjunde plats. Sebastien Ogier gick upp i en som man trodde trygg ledning men snurrade med bilen i dag. Samtidigt ångade Sebastien Loeb på i en ursinnig takt och lyckades till slut besegra både Mikko Hirvonen och Ogier.

– Jag trodde att hoppet var förlorat. Jag är ändå glad över mitt körande i lördags och i går, säger Loeb, som i ette skede lågt drygt en och en halv minut efter täten.

Loeb var etta i Argentina med 2,4 sekunders marginal till Hirvonen. Ogier fick nöja sig med tredje plats fem sekunder efter Hirvonen. Petter Solberg som också hade tekniska problem i dag blev fyra, distanserad med 32 sekunder av Loeb som leder VM-serien med 13 poängs marginal till Hirvonen. Ogier ligger ytterligare 17 poäng efter medan Jari-Matti Latvala har 52 poäng upp till Loeb. Hirvonen var fundersam övcer veckoslutets händelser i Argentina.

– En egendomligt veckoslut. Vi hade svårt att hitta farten. Givetvis är en andra placering bra, men det var oerhört kämpigt. Det hjälper inte att gråta. Jag måste vinna oftare.

Även Latvala funderade över sitt veckoslut som präglades av otur.

– Jag har så många gånger varit nära en seger och så kommer något emellan. Jag hoppas verkligen att turen vänder, säger Latvala.