Målfrossa. Berat Sadik gjorde 2–0 och fick ta emot gratulationer av lagkompisen Erfan Zeneli.

HJK utklassade JJK med 6–2 i fotbollsligan

Den efterlängtade sprickan i ketchupburken resulterade i tennissiffror. På tavlan i Tölö lyste 6-2 till HJK när hurrikanen lugnat sig.

När Rafinhas snygga inlegg till bakre stolpen hittade Teemu Pukki och forwarden styrde in 3-0 vid en dryg halv timme, var det ”game over” för Jyväskylälaget. I andra halvleken nätade blåvita hemmalaget tre gånger till. HJK-anfallen var mångsidiga och kontringarna farliga.

– En övertygande seger. Vi visade vad vi går för. Hela laget spelade med stort hjärta och spelglädjen syntes i allt vi gjorde. Det var viktigt att lyckas genast i de första minuterna, berättade Pukki.

Hemmalaget inledde matchen laddat och koncentrerat. Innan tio minuter spelats, stod siffrorna 2-0 på tavlan. HJK:s snabba yttrar, Erfan Zeneli och Sebastian Sorsa, serverade och Teemu Pukki och Berat Sadik stod för var sitt mål. Erfan Zeneli, Sebastian Sorsa och Dawda Bah sköt de övriga blåvita målen i andra halvleken.

Pukki lyckades överraska Jani Virtanen två gånger.

– Det var lätt att spela tillsammans med Sadik, men vi har fyra duktiga anfallare som kan avgöra. Kantspelet fungerade ypperligt, dessutom stöder Rafinha anfallen på ett exceptionellt sätt. Han skulle kunna spela som proffs också i större europeiska ligor. Jag är också själv i bättre skick än i fjol. Det var rätt beslut att återvända till Finland och HJK, sade unga talangen.

Stor hunger

HJK-tränaren Antti Muurinen hade på känn redan i lördags att ett bra resultat är på kommande.

– Vi har spelat flera matcher inom en kort tid, men vi är varken trötta eller apatiska. Hungern är stor och alla är väldigt koncentrerade. Vi hade en verkligen bra dag, JJK var lite sämre en vanligt. Därför blev skillnaden i siffror så stor.

Ligan tar nu en kort landslagspaus. Pukki är med i U-21 truppen som möter Malta i EM-kvalet.

– Med U21-landslaget har vi en bra trupp och vi har roligt tillsammans. Jag tror att vi kan ha framgång i kvalet. Vi tränar med HJK ännu på måndagen men tankarna är redan i kvalöppningen. Efter det funderar vi på vad vi gör i följande ligamatchen mot FC Honka, menade Pukki.