Det är dags att vara olydig

Samhälle Sluta lyda EU i allt! Vi har hittills varit EU:s mönstermedlem med följd att småföretagare slutat, arbetslösheten vuxit och få vill starta nytt. Varför skall vi alltid lyda: till och med idiotiska direktiv som att sänka sockerskatten. Har vi inte tillräckligt många överviktiga barn och vuxna redan?
Varför ger vårt land mest medel åt asylsökande? Vare sig de behöver pengar eller inte? Ge inresestatus åt dem som har råd, på villkor att de startar eget och anställer 3–5 finländare, enligt amerikansk modell.
Depression och ensamhet bland pensionärer kan avhjälpas genom att erbjuda frivilliga uppgifter på till exempel teatrar, bibliotek, mottagningar, affärer med mera för pensionärer som kan binda sig för en, två eller flera dagar i veckan. Var och en behöver känna sig behövd, önskad och uppskattad. Då hinner man inte deppa.
Varför skära ned på pensionerna då pensionsfonderna har oanvända medel enligt Bo Bäckström (HBL 26.10)!
I dessa nedskärningstider skulle det vara goda nyheter att höra att byråkratin skärs ned.
Ge upp Guggenheim! Venedig har över 20 miljoner besökare per år. Guggenheim-museet där grundades 1985 och uppnådde inte förrän 2007 siffran 350 000 besökare. I Helsingfors med 3,5 miljoner övernattningar är det en orimlighet att museet i Helsingfors skulle få 550 000 besökare per år.
Ebba Donner
Sommarö, Esbo