Cygnaeus lågstadieskola. Foto: Leif Weckström

Fingrarna bort från vår skola

Skola Jag skrev hit sist när jag gick på andra klassen och nu måst jag skriva igen, och varför jag skriver är att sexorna hamnar till högstadie.

Varför vill man nu plötsligt också få femmorna dit, kan man inte tänka också på oss elever (barn)! Ingen vill på femman sexan till högstadie. Vad skall sexorna till exempel visa på julfesterna till åk. 7-9? Har ni tänkt på det? Nej för ni vill bara ha sexorna till högstadie så att hel skolan är fullproppad. Varför?

Cygnaeus förslag var jättebra. Att eftis och specialklasserna ska till högstadie eller till deras utrymme. Varför vill man ha sexorna till högstadie? Varför kan inte de vara som förut? Här i Cyl har vi också vänelever till åk.1-2 och vem skulle bli deras vänelever? Ja man har inte tänkt på det heller!

Visste ni att vi har elevråd och jag är också där och vi har fått frågan om den här saken. Vi röstade, vårt resultat blev att sexorna inte far från lågstadie.

Barn får nog ganska bra förebild av bestämmare, två år har barn hamnat gå från Södra-Helsingfors till ”närskolan” som är i Haga. Vem har ansvar för det här skräpet, han får anmäla sig om hen vågar. !!! ! ! !

Peik Witick
Cygnaeus lågstadie åk. 6
Helsingfors