Vad gör Europa för att säkra freden?

Terrorism Enligt min egen religion, islam, är det alltid fel att ta någons liv. Jag tycker att det är ett stort fel av medierna att skriva ut ordet muslim i stället för terrorist, det kommer enbart att orsaka mera problem för oss muslimer som faktiskt är religiösa.

För det andra borde kanske Frankrike tänka om, detta med Je suis Charlie har spårat ut. De beter sig som ett gäng ungdomar utan någon sorts uppfostran. När har det blivit ok att ärekränka och diskriminera folk enligt religion och politik? Och dessutom skriver man att man inte kommer att ge upp.

Efter allt som hänt tänker man ännu bara på att håna och ärekränka islams profet, Mohammed – varför det? Vad har han gjort för illa om det inte ligger något större bakom det hela för att få Europa att hata alla muslimer? Jag tror att om någon hånade Jesus på detta sätt skulle dessa personer inte länge gå fria utan troligtvis dras inför rätta. Sluta därför så att folk får sörja sina egna som dött i Frankrike, men kom ihåg att ni börjar ett krig om ni inte i fortsättningen växer upp och gör något vettigare än att håna folk med en annan religion.

Ta exempel protesten som genomfördes i Frankrike här om dagen där politiker, ministrar och även presidenter inklusive Kurdistans representant för utländska ärenden från mer än 40 länder deltog. Där marscherade de hand i hand och för stunden ”lekte” vänner i stället för att få ett slut på kriget med Daash-is (terrororganisationen IS, red:s anm.).

Ingen tänker tydligen riktigt på hur många människoliv som tas varje dag, hur många barn och kvinnor som våldtas. Var är hjälpen från Europa som nu marscherade hand i hand för att terroristerna hade fått nog av att Frankrike hånar profeten Mohammed.

Vad har till exempel Kurdistan gjort för illa för att omvärlden inte ska förse de kurdiska peshmergasoldaterna, som dagligen sätter sitt liv på spel för att kriga mot Daash-is för att skydda sitt eget folk, med vapen och kunnande. Vi fick inte heller hjälp och stöd under 1980-talet när Saddam Hussein bombade en hel stad och 5 000 människor dog på 15 minuter. Då var hela Europa riktigt tyst och ingen brydde sig.

Var finns hjälpen? Är det för att vi är muslimer? Är vi inte lika värda?

Jag blev väldigt glad och tacksam för Yles nyheter om att Sverige skickar styrkor för att hjälpa och utbilda peshmergasoldaterna. Även Finland kan besluta i slutet av januari, enligt Carl Haglund, att ge sitt kunnande och hjälp till peshmerga.

Midiya Zahir Hatam

Ekenäs