Var klämmer skon, Ginman?


EU-valet. Det är svårt att begripa vart Susanna Ginman vill komma med sitt ledarstick (HBL 27.5) om SFP och orsakerna till det strålande EU-valsresultatet.
I min kommentar till SPT på valkvällen nämnde jag partiets lyckade kandidatnominering, våra trogna väljare, Jussi Halla-Ahos kontraproduktiva uppmaning att rösta på vem som helst utom SFP samt partiordförande Carl Haglunds bejublade tv-framträdanden som några orsaker till valframgången. Mitt uttalande ligger i sin helhet framme på bland annat ÅU:s webb.

Att jag dessutom på skoj lovade att kanske skicka en blomsterkvast till kandidat Halla-Aho för att han kom att göra SFP till sannfinländarnas motpol och därigenom gav SFP extra medvind kan väl inte vara något majestätsbrott? Jag har hört betydligt värre saker sägas under valrörelsen.

Så var klämmer riktigt skon, Susanna Ginman?

Stefan Wallin

Svar:

Jag upprepar min poäng: Jussi Halla-ahos uppmaning att motarbeta SFP:s mandat var smaklös. Det gäller att försöka hålla stilen i politiken på en så hög nivå som möjligt och inte låta sig dras ned till den halla-ahoska nivån.

Susanna Ginman,
Chef för ledar- och debattredaktionen