Nooralotta Neziri filar på tekniken. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Inga problem för Neziri

Nooralotta Neziri tror att försöksheatet blir den svåraste prestationen då hon ska springa 60 meter häck vid inomhus-EM i friidrott.

Neziri har inte tävlat på två veckor, men då gjorde hon det utmärkt. Då hon vann guld i inomhus-FM gjorde hon det på finländska rekordtiden 7,98.

– Jag behöver en bra tävlingsprestation och sen går det dubbelt så bra i nästa, säger Neziri om fredagens lopp i Prag.

Om allt går som planerat blir det tre lopp under en tävlingsdag – försök, semifinal och final.

Statistiken gör Neziri till favorit i sitt heat, där Josephine Onyia (8,01 i år) och Lucy Hatton (8,08) också väntas ta plats bland de tre som går vidare på placering. Dessutom går fyra idrottare vidare på tid.

– Jag tror att 8,05 räcker för att gå vidare från försöken, säger Neziri.

Under vintern har hon ofta gått i mål snabbare än så – även i tekniskt svagare lopp. Så får det gärna gå i försök och semifinal, men sen krävs det mer.

– I finalen krävs en tid under åtta sekunder för att vinna guld, säger Neziri.

Tränaren Jussi Isomäki är också försiktigt positiv.

– Det enda minuset är tekniken. Löpningen fungerar inte riktigt perfekt, men jag väntar mig att bitarna faller på plats under fredagen, säger Ihamäki.