Hel bakad blomkål med kapristäcke
För 3–4 personer
1 blomkålshuvud
grönsaksbuljong
2 msk kapris, gärna i salt
1/2 dl bladpersilja
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 skivor parmaskinka eller annan god rökt skinka
2 skivor dagsgammalt bröd, kantskuret
2 msk smör
Ansa blomkålshuvudet. Behåll gärna stocken, det är gott med lite tuggmotstånd. Koka i 3 minuter i en rymlig kastrull med så pass mycket buljong att det täcker kålen.
Lägg över hela huvudet i en ugnsfast form.
Kör kapris, persilja, olivolja, vitlök, parmaskinka och brödet i en matberedare. Fördela blandningen ovanpå blomkålen. Klicka över smöret.Baka i 200 grader i cirka 20–30 minuter eller tills blomkålen mjuknat.
Urgod rätt att servera till fisk.