Sami Hedberg och Anna Sainila. LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä

Brokig skara tar över scenen i Dansa med stjärnorna

Ståuppkomikern Sami Hedberg, 32, väntar ivrigt på att tävlingen Dansa med stjärnorna ska börja. – Jag tror att publiken kommer att uppleva många roliga stunder när de ser på hela min kropp som svänger i takt med musiken, säger Hedberg.

Hedberg har ingen tidigare erfarenhet av danslektioner fastän han alltid tyckt om både dans och musik. I tävlingen kommer Anna Saila att vara Hedbergs danslärare.

– Målet är att köra hårt ända till slut. Jag är en sådan människa som vill göra det jag går in för så bra som möjligt.

Hedberg, som följt med tävlingen i tv-rutan under tidigare år, säger att hans favoritdans är salsa. Han tror själv att de danser han lättast bemästrar är de snabbare som rumba, samba, salsa och cha-cha-cha.

Komikern tror inte att man direkt kan använda ståuppkomik i dansnumren. Han anser sig ändå kanske ha nytta av sin scenvana. Hedberg har också blivit van att använda hela sin kropp i sina shower som komiker.

– Stämningen är på topp med min partner. Genom att vara glad blir det bra stämning också i dansen, säger Hedberg.

Övar på natten

Danstävlingens deltagare övar mellan 6 och 20 timmar per vecka före sitt uppträdande. Hedberg medger att tidsupplägget har orsakat huvudbry eftersom hans schema är färdigt hektisk.

– Jag får lov att träna på natten, då hinner man. Jag kommer inte att sova på hela hösten, skämtar han.
Det populära tv-programmet rullar igång i september på MTV3 men Vappu Pimiä och Mikko Leppilampi som programvärdar. Vid domarbordet sitter i likhet med tidigare år Jukka Haapalainen, Jorma Uotinen och Helena Ahti-Hallberg. Dessutom kommer Jenni Pääskysaari att vara domare.

Andra deltagare under den nya säsongen är ihockeyprofilen Juhani Tamminen, kocken Harri Syrjänen och rapartisten Juno.