FOTO: LEHTIKUVA / AFP PHOTO/STR

Bombattentat i Beirut

En kraftig bilbomb sprängdes mitt i den shiamuslimska rörelsen Hizbollahs starka fäste i södra Beirut. En sunnimuslimsk militant grupp säger att attackerna ska fortsätta.

Minst 14 personer dödades i attacken på en huvudgata i området mellan distrikten Bir Abed och Rweiss i Libanons huvudstad. Räddningstjänst sade att ytterligare minst 120 var skadade och ytterligare offer satt fast i rasmassor.

Vittnen berättade att bomben exploderat mellan två bostadshus. Libanesiska myndigheter bekräftade att det rörde sig om en bilbombsexplosion.

- Jag vet inte vad som hände, det var som om vi drabbats av en jordbävning, sade en skadad person till Reuters direkt efter attentatet. Timmar efter explosionen steg fortfarande rök från attentatsplatsen.

En sunnimuslimsk grupp tog på sig ansvaret för dådet och hävdade att det var det andra attentatet gruppen genomfört mot Hizbollah. I ett videouttalande som sändes via internet varnade gruppen, som sade sig vara sunnimuslimsk, att den skulle fortsätta attackerna.

Den shiamuslimska rörelsen Hizbollah, som stödjer Syriens regim, karakteriserade attentatet som "ett fegt terrordåd".

För en månad sedan skadades fler än 50 vid en bombexplosion i ett närliggande område. De senaste terrordåden kopplas till det pågående inbördeskriget i Syrien.