Foto: AFP / Lehtikuva

Nya sammandrabbningar i Tunisien

Arga demonstranter från oppositionen försökte på måndagen storma kommunkontor i Sidi Bouzid, den mördade oppositionspolitikern Muhammad al-Brahimis hemstad.

Tumult uppstod med regeringsanhängare och armén tog till tårgas för att skydda kontoren. Enligt boende fanns dock tusentals demonstranter kvar i området.

- Många av demonstranterna har batonger och det ser ut som att situationen kommer att eskalera, säger ortsbon Mahdi al-Hurshani till Reuters.

Den islamistledda regeringen har under dagen suttit i krismöte för att finna sätt att minska den politiska spänningen i landet.

Armén har spärrat av det största torget i huvudstaden och förklarat det som "en stängd militär zon" för att hindra demonstranterna att komma dit.

Både regeringskritiska och regeringstrogna demonstranter hade sagt att de tänkte återvända dit. Enligt oppositionsmedier hade de regeringskritiska redan börjat omgruppera sig runt torget.

Den fackliga landsorganisationen UGTT skulle samlas till möte under kvällen för att "besluta om landets öde", som generalsekreteraren Sami Tahri uttryckte det.