Nätshoppingens bra och dåliga sidor

Det är inte bara ute på stan som rean är i full gång utan också webbutikerna säljer bort sina sommarkläder. Allt fler väljer i dag att köpa sina kläder på nätet, där utbudet är kan vara så mycket större än i fysiska affärer.

Speciellt unga verkar ha nappat på möjligheten. Shoppar du på webben undviker du trängsel, behöver inte köa till provrummen och kan i stället hemma i lugn och ro se hur plaggen passar. Allt finns bakom några klick.

I dag kan man köpa det mesta på nätet och ofta till förmånligare priser än i de fysiska butikerna.

Att hitta rätt bland alla nätbutiker är ändå inte alltid helt lätt. Den finländska nätsidan Osta ulkomailta (www.ostaulkomailta.com) samlar erfarenheter och nyheter från utländska webbutiker. Här kan du hitta tips på var varorna har hittas till de billigaste priserna.

Själv har jag ännu inte blivit frälst av nätshoppingen. Visst är det skönt att slippa trängas på stan för att i stället hemma bläddra igenom nätbutikernas utbud, men jag kan ändå inte helt släppa känslan att det är lite osäkert.

Dessutom känns det som om tröskeln att klicka på "lägg till i köpkorgen" är lite för låg, medan tröskeln att verkligen skicka tillbaka de kläder som inte passar blir högre. Men kanske det är en sak man vänjer sig vid med tiden, precis som med allt annat.