Foto: AFP-Lehtikuva.

Bilbomb skadar femtiotal i Beirut

En bilbomb exploderade och skadade minst 53 människor i Beirut i dag.

Spänningarna mellan shia- och sunnimuslimer i Libanon ökar som följd av kriget i Syrien.

Bomben exploderade på en parkeringsplats vid ett köpcentrum i bostadsområdet Bir al-Abed på tisdagen, ett i huvudsak shiamuslimskt området där Hizbollah har flera av sina kontor. Enligt hälsodepartementet skadades 53 människor. Tolv av dem vårdades fortfarande på sjukhus.

Ingen har tagit på sig dådet, men de boende i området var snabba att peka ut militanta sunnimuslimer. Det är den andra attacken i området i år. I maj besköts stadsdelen av två raketer, vilket tolkades av många som en hämnd för Hizbollah-ledaren Hassan Nasrallahs stöd till den syriska regimen.

Libanon är splittrat i två läger, där den militanta shiamuslimska rörelsen Hizbollah stöttar Syriens president Bashar al-Assad och sunnimuslimer stöttar de syriska rebellerna.

Splittringen märktes inte minst när inrikesminister Marwan Charbel blev attackerad av Hizbollahanhängare när han kom till olycksplatsen.

I en annan olycka, utan koppling till bilbomben, skadades fem barn i en explosion vid den syriska gränsen. Enligt militärkällor hade ett av barnen troligtvis hittat en liten bomb som legat i en klusterbomb och tagit med sig den till skolan.