Studentbostäderna vid Arabiastranden blev färdiga i december 2012. Nu expanderas bygget. Foto: Ksfmedia arkiv

Nya studentbostäder i Arabia

Arcadas campus vid Arabiastranden expanderar. Bostäderna ska vara klara hösten 2014 och kommer främst vara avsedda för svenskspråkiga studenter.

Sammanlagt är det fråga om 81 nya lägenheter, största delen av dem ettor på närmare 30 kvadratmeter. I och med tillbyggnaden, som går under arbetsnamnet Majsvansen, kommer det totalt att finnas drygt 500 studentbostäder på campusområdet i Helsingfors. Bostäderna väntas vara inflyttningsklara i augusti 2014. Planeringen har letts av stiftelsen Arcada.

Beslutet fattades eftersom det redan fanns tillgänglig tomtmark och bostäderna vid majstranden varit mycket eftertraktade. 

– Det var en logisk uppföljning av våra tidigare byggprojekt. Efterfrågan har varit så stor att det lönade sig att bygga direkt, säger Arcadas rektor Henrik Wolff.

Bostäderna kommer att ägas av bland annat Nylands nation och Svenska Studenters Bostadsstiftelse. Därmed kommer bostäderna att vara reserverade främst för svenskspråkiga studenter.

Det finns inga planer på att vidare expandera byggprojektet men enligt Wolff är det inte uteslutet.

– Det finns ännu en hel del outnyttjad tomtmark i området så möjligheten finns om efterfrågan är tillräckligt stor. Men just nu finns det inga planer, säger Wolff.