Foto: Lehtikuva / Roni Rekomaa.

Björn luffade på golfbanan

Klockan åtta på torsdag morgon uppger två sommarjobbare att de såg en björn i Kyrkslätt.

När banpersonalen skulle klippa gräset på golfbanan i Kyrkslätt fick de en överraskning. 50 meter från det tredje hålet luffade en björn.

Det var vid golfklubbens gamla bana som björnen uppges ha påträffats. Utanför själva spelplanen såg banpersonalen något som rörde sig. Första gången de såg björnen var klockan åtta på morgonen, och den syntes även till drygt en timme senare.

De som såg björnen sommarjobbar båda på golfbanan. De har jobbat drygt en månad där och meddelade direkt banmästaren om saken. När Hbl kontaktade golfklubben hade sommararbetarna redan arbetat klart för dagen och var därmed inte anträffbara.

– Det är första gången jag har hört om att en björn rör sig i Kyrkslätt. Jag är väldigt förvånad, säger banmästaren Juuso Rajasvuo.

Golfklubben meddelar att personal och spelare fördes bort från spelplanen och att polisen spärrade av ett område där björnen ansågs befinna sig.

– Vi valde att lugna ner området. Ifall det finns en björn på plats vill vi att den inte blir skrämd och röra sig ut bland allmänheten, säger överkonstapel Pekka Penttilä på polisen.

Polisen uppmanar alltså allmänheten att undvika området. Polisen anser att björnen hållit sig lugn och hoppas därför att den tar sig i väg på egen hand.  

Polisen har kopplat in Nylands viltcentral i hopp om att klargöra huruvida det faktiskt rör sig om en björn.