Foto: Karl Vilhjálmsson

Två döda och en allvarligt skadad i krock i Pyttis

En man och en kvinna omkom i en krock mellan en långtradare och en personbil i Pyttis i Kymmenedalen vid lunchtid. En man som satt i samma bil som dödsoffren fick allvarliga skador och fördes till sjukhus med Mediheli.

Även två andra personbilar och en skåpbil var inblandade i samma krock. Passagerarna i dem klarade sig undan med lindrigare skador.

Långtradaren med öppna flak kom från Helsingforshållet och de övriga bilarna från Kotkahållet. Olycksplatsen ligger 200 meter öster om Abborfors bro, alldeles vid gränsen mellan två larmområden.

På den tvåfiliga vägen är hastighetsbegränsningen 60 kilometer i timmen på grund av att motorvägsbygget Helsingfors–Vaalimaa ligger alldeles intill.

– Olycksplatsen ligger på en flera hundra meter lång raksträcka. Antagligen handlade det om ett misslyckat omkörningsförsök, sade räddningschef Veli-Matti Heininen från Kymmenedalens räddningsverk.

Enheter från Lovisa var först på plats och därefter kom enheter från Pyttis och Kotka. Vid olycksplatsen är bara en av filerna i användning, så trafikstockningar kan förekomma i några timmars tid.