Jenna Penttinen, Helmi Nuyttens, Kerttu Nolvi och Maija Vilo var på Bieber-förfest i Kajsaniemiparken. Foto: Niklas Sandström.

Bieberfest i Helsingfors från morgon till kväll

Inför kvällens konsert – popsensationens första i Finland – ordnades en förfest i Kajsaniemiparken.

Redan i morse hade hundratals ungdomar samlats i Kajsaniemiparken och vid 13-tiden då konserten pågått i en timme var ett tusental fans på plats trots duggregnet.

Vid 15-tiden marscherade alla i samlad trupp iväg till Hartwall Arenan i Böle. Där ska Bieber börja spela klockan åtta. 

Nummer ett i fyra år

I Kajsaniemiparken har fyra högstadieflickor sällskap av en papp-Justin Bieber i naturlig storlek. Den har Helmi Nuyttens, 13, tagit med sig hem från en USA-resa. Papp-Justin är klädd i genomskinlig plastkappa för att inte förstöras i regnet.

Tillsammans med Maija Vilo, 12, Jenna Penttinen, 14 och Kerttu Nolvi, 15 år, väntar Helmi Nuyttens med iver på kvällens konsert. Mamman till en av dem ska följa med.

– Vi har varit beliebers i fyra år. Justin är ljuvlig, han är snygg och hans musik är så bra. Dessutom är han godhjärtad, han ger mycket pengar till välgörenhet, berättar de.

I pannan har de skrivit believe, tro, som är namnet på Biebers senaste skiva och på hela turnén.

Bland tusentalet unga tjejer med hjärtan målade på kinderna sticker 20-åriga Mikko Laine ut. Han uppger aningen motvilligt att han är ett Bieber-fan.

– Jag tycker att det är en charmig framgångshistoria, motiverar Laine som medger att han lämnat skolan utan tillstånd. Han har inte fått tag på en biljett till Hartwall Arenan men skulle gärna ha gått på konserten.

Hbl på plats

Hbl:s Andrea Svanbäck följer med kvällens slutsålda konsert. Läs hennes recension!