Polisen: Rattfylleristernas natt i Mellersta Österbotten

Polisen i Mellersta Österbotten rapporterar om en livlig natt med många rattfyllerister. En av de rattonykta hade hämtat sin traktor för att dra upp bilen som han kört i diket.

Rattfylleristernas natt, så rubricerar polisen natten till lördagen. Den första rattonykte påträffades redan klockan 16 på fredagseftermiddagen. Den onyktre mannenr hade kört sin bil i diket och sedan hämtat trafkorn för att dra upp den. Mannen saknade körkort på grund av tidigare rattonykterhet. Han blåste 1.94 promille.

Bilen, som konstaterades vara obesiktigad belades med körförbud. Mannen misstänks nu för grovt rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten  - bland annat.

Rattfyllerist i Jakobstad. En man misstänks för att ha framfört en personbil under påverkan av medicin. Händelsen uppdagades efter att mannen hade kört ovarsamt med sin bil i Jakobstads centrum.

Grovt rattfylleri mm i Vetil. Polispatrullen stannade kl. 22.15 på fredag en personbil för garnskning. Föraren blåste 1.45 prom i alkometern. Mannen som fungerade som chaufför hade ingen körrätt sedan tidigare. Bilens ägare var passagerare i bilen och han misstänks nu för överlåtande avfortskaffningsmedel åt berusad.

Grovt rattfylleri i Karleby. På lördagen kl.02.00 hade en man som framförde en personbil, kört i diket vid Åivobackensvägen. Mannen blåste 1.30 promille. Mannen misstänks för rattfylleri samt äventyrande av trafiksäkerheten.

Grovt rattfylleri och grovt äventyrande vid Riksväg 13 i Kronoby.  En man som framförde en perosnbil körde om polisbilen med en allt för hög hastighet på lördagen kl.04.00. Polisen mätte med radaren en hastighet på155 km/h åt bilen, men kunde inte köra ifatt den. Först i Nedervetil kundepatrullen stanna bilen genom att kila den med polisbil. Föraren blåste då 1.55 prom i alkometern och motsatte sig polisens åtgärder fysiskt.