Foto: Cata Portin

Ny tonårssensation gör fansen tokiga

Vid inspelningen av Yle Fems program Bettina har extra säkerhetspersonal kallats in för att hålla ordning. Orsaken är en av studiogästerna, det nya stjärnskottet Isac Elliot.

Isac Elliot gick från en vanlig 12-åring till popstjärna och flickidol nästan över en natt. I februari släppte han sin första singel och sedan gick det snabbt. Nu köar tonårsflickorna för att få en skymt av sin idol.

I Yles aula väntar ett tjugotal förväntningsfulla flickor. Flera av dem har rest långa vägar för att få se sin idol live och kanske till och med tala med honom. En del har med sig presenter, andra har tröjor med Isac Elliots namn på.

På Facebook följer över 7 000 person hans artistsida. Det var också genom sociala medier som fansen fick veta om programmet.
– Genast efter att Isac Elliot lade ut informationen om programmet på sin sida blev vi överösta med mejl av fans som ville vara studiopublik. Till slut måste vi säga stopp och tacka nej, säger programmets publikvärd Patricia Tiihonen.

Hängivna fans
Sanni Rorsti, Sonja Parisaari, Carolina Viljanen och Noora Albosta väntar på att få veta ifall de ryms med in som studiopublik. Som tur var fick de plats till slut, men det var en nervös väntan.

– Men det är värt det. För Isac Elliot gör man vad som helst.

Isac Elliot är ett stort samtalsämne i flickornas skola just nu. På frågan vad som gör honom så bra svarar flickorna med en mun:

– Han är så söt. Han har en underbar röst. Han är ett komplett paket helt enkelt.

Isac Elliot själv tar det hela med lugn. Trots sin unga ålder har han hunnit hålla på med musik länge. Det plötsliga kändisskapet har åtminstone inte ännu blivit för mycket.
– Visst blir det lite mer jobb efter skolan ibland men det är bara roligt, säger Isac Elliot.

Siktar utomlands

Redan nu blir han ofta igenkänd i köpcenter eller på stan. Att fansen är så hängivna tycker han bara är roligt och Isac Elliot håller också kontakt med dem via Facebook och andra sociala medier.

Största delen av fansen är tonårsflickor, men Isac Elliot säger att pojkar så klart gärna också får lyssna på hans musik. Många har jämfört Isac Elliot med andra unga tonårsidoler, som Robin.

– Jag förstår egentligen inte varför folk jämför oss eftersom vi gör helt olika musik.

Isac Elliot sjunger på engelska och säger själv att hans musikstil påminner mer om Justin Biebers. Också utländska medier har börjat visat stort intresse för den unga förmågan och tagit kontakt med skivbolaget.

Om Isac Elliot är nervös inför tv-inspelningen visar han det åtminstone inte, trots att det är hans första framträdande i tv. Intervjuer har han fått göra en hel redan vid det här laget.

– Men att sjunga live är jag lite nervös för då jag bara gjort det en gång tidigare, säger Isac Elliot.

Fansen fick också belöning för sin uthållighet. Efter programmet delade Isac Elliot ut autografer och umgicks med sina fans en lång stund.

– Det var roligt och stämningen var bra, säger Isac Elliot efter inspelningen.

Programmet sänds måndagen den 11 mars kl. 21 på Yle Fem. Förutom Isac Elliot är Hjallis Harkimo och Paola Suhonen studiogäster.