"Matchen hela världen väntar på"

Onsdagens match i Champions League-fotbollen mellan Real Madrid och Manchester United är speciellare än någon annan match. Det anser i alla fall Reals tränare José Mourinho. Mourinho anser att det handlar om "matchen hela världen väntar på".

– Det finns även andra matcher i Champions League, men världen väntar inte på dem, sade Mourinho.

Real ställer upp med så gott som det bästa laget i den första slutspelsmatchen i Champions League. Det är endast osäkert om backen Pepe kan vara med. Han har haft en vristskada men har ännu inte spelat alls i år. Mourinho har att välja mellan unge fransmannen Raphael Varane, som kanske inte är tillräckligt tuff, eller rutinerade Ricardo Carvalho, som är långsam.

Hur stoppas Ronaldo?

Manchester United tänker satsa på att hålla Ronaldo i schack. Det borde United mäkta med, Ronaldo spelade ju nästan 200 matcher för United 2003–2009. Han möter nu för första gången sin gamla klubb.

– När Ronaldo har bollen ska man omgärda honom med så många man som möjligt. Å andra sidan är Madrid ett bra lag, så vi har inte råd att ta bort spelare från andra positioner. Då fungerar inte försvaret, säger United-backen Rio Ferdinand.

Å andra sidan medger Ferdinand att Ronaldo alltid kommer att han en plats i United-fansens hjärta.

– Supportrarna uppskattade honom när han var hos oss. Ännu efter att han lämnat oss sjöng man hans namn på stadion, sade Ferdinand.

I kvällens andra match spelar Sjachtar Donetsk mot Dortmund.
 

Källor: Reuters, UEFA.com, Observer,