Foto: AFP / Lehtikuva.

Stormen orsakar kaos på USA:s östkust

Snöstormen som härjat på USA:s östkust under fredagen och lördagen har lett till omfattande förödelse.

Sex delstater har utlyst katastroftillstånd och upp till 660 000 hushåll var utan el på lördagskvällen finsk tid. Elavbrotten efter stormen som döpts till Nemo har drabbat nio delstater men hälften av de strömlösa hemmen låg i Massachusetts.

Uppgifterna om eventuella dödsoffer är motstridiga; enligt en del källor hade en person avlidit medan andra talade om fem döda, varav tre i Kanada.

Stormen har orsakat enorma problem i trafiken. I till exempel Connecticut förbjöds all privattrafik tills vidare. Orsaken var att vägarna skulle hållas öppna och trafikerbara för snöplogar och utryckningsfordon.

Om du inte är en av utryckningspersonalen och därför måste befinna dig någonstans så stanna hemma, beordrade delstatens guvernör Dannell Malloy.


Staden New York klarade sig undan lindrigare än befarat med bara 30 centimeter snö.

De internationella flyplatserna i New York-området har kunnat återuppta sin verksamhet under lördagskvällen finsk tid, om än med vissa restriktioner.

– Alla landningsbanorna har inte öppnats och vi fortsätter med röjningsarbetet, betonade flygtrafikledaren för New York och New Jersey Susan Bauer för CNN:s nyheter.

Snöfallen har avtagit men stormvindarna väntades fortsätta blåsa och orsaka ytterligare problem med eldistributionen.