Programledaren James May och kollegorna från den kultförklarade brittiska tv-serien Top Gear turnerar världen runt med en motorshow. I helgen visas den i Helsingfors. Foto:

Biljettproblem inför Top Gears show

De största entusiasterna för den brittiska tv-serien Top Gear pungar gärna ut med 150 euro för att se motorshowen live i Helsingfors i helgen. Men då ska servicen löpa, vilket den inte gjort.

Christian Hellgren, hans fru och kompisar köpte VIP-biljetter. I fredags fick han ett mejl från biljettbolaget Lippupiste där det stod att raderna 1–4 avlägsnats. De nya sittplatserna ska finnas på rad 5–8. De här förändringarna innebär att kunderna behöver nya biljetter. För att få de nya biljetterna skulle Hellgren antingen svara på mejlet eller lösa ut sina nya biljetter samma dag som evenemanget ordnas.

– Mejlet kom klockan 17.30 en fredagskväll och deadline var klockan 14 följande måndag. Jag svarade på mejlet men fick ändå inga biljetter, säger Hellgren.

Det visade sig också att hans kompisar inte sett mejlet eftersom det gått rakt i skräpposten.

– På tisdagen ringde jag Lippupiste och undrade var mina biljetter är. Jag blev lovad en leverans senast på onsdagen, men det stämde inte. På onsdagen ringde jag på nytt. Då fick jag veta att biljetterna kanske anländer på fredag (läs i morgon).

Christian Hellgren och hans kompisars biljetter är för lördagens show. I mejlet uppmanar Lippupiste kunderna att lösa ut sina nya biljetter i god tid eftersom det kan bli rusning. Det var inte den här typen av kundservice som Hellgren och hans vänner väntade sig när de betalade för de dyra biljetterna.

Är ni irriterade?

– Nå garanterat.

Beklagligt

På Lippupiste är man medveten om problemen med biljetterna. Vd:n Ari Palhamo vill inte uppge hur många VIP-biljetter det gäller, men att det är frågan om "ett stort antal".

– Jag vet att det här orsakar förargelse för många. Det som hänt är beklagligt. Det är klart att det blir en logistisk utmaning att skicka så här många biljetter.

Att mejlet gick ut så sent beror enligt honom på att Lippupiste fick information om ändringarna sent.

– Vi gick omedelbart ut med informationen. Det händer väldigt sällan att arrangörerna gör så här. Vi ska se till att alla får bra platser.

Enligt den lokala samarbetspartnern Fullsteam försvinner rad 1–4 på grund av att man vill utvidga arenan. Det här innebär att säkerhetsavståndet måste anpassas.

Christian Hellgren kritiserar även Lippupiste för att de varken informerar om ändringarna på sin hemsida eller på Facebook.

– Just nu kan jag inte svara på varför vi inte gjort det, säger Palhamo.

Han uppskattar att Lippupiste skickat ut två tredjedelar av de nya biljetterna. Top Gear live visas fyra gånger under helgen med start i morgon.