Arkivfoto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto. Trafikminister Merja Kyllönens sätt att sköta sitt arbete stod i centrum på Centerns möte idag.

Centern pressar regeringen om trafikpolitiken

Centerns riksdagsgrupp kräver att regeringen klart och tydligt berättar hur finansieringen av redan överenskomna trafikprojekt ska ordnas.

Riksdagsgruppen vill att regeringen kommer med ett meddelande där den rättar den felaktiga information som riksdagen har fått och reder upp "röran" som nu har uppstått.

Riksdagsgruppens ordförande Kimmo Tiilikainen säger att de väsentligaste frågorna fortfarande inte har besvarats, trots att många förklaringar har getts.

Tiilikainen anser att regeringen bör berätta för riksdagen om felen har skett i planeringen, kostnadsberäkningen eller då Kommunikationsministeriet har börjat pressa in trafikprojekten i regeringens budgetramar.

– Vi har en misstanke och uppfattning om att de här felen uttryckligen har skett i regeringens och ministerns arbete då man har funderat över till vilka trafikprojekt pengarna räcker. Det är ministeriet som ansvarar för det.

Om regeringen ger ett meddelande till riksdagen får oppositionen en möjlighet att mäta förtroendet för trafikministern eller hela regeringen.