David Petraeus. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Barbara Sax

David Petraeus hörs bakom stängda dörrar

Den förre CIA-chefen David Petraeus, som hängts ut i medierna i över en vecka på grund av en otrohetshärva, ska höras i samband med utredningen av attacken mot det amerikanska konsulatet i Benghazi. Samtidigt kopplas Bill Clintons älskarinna Monica Lewinskys rådgivare in för att hjälpa till med att hantera otrohetshärvan i offentligheten.

David Petraeus ska tidigt i morgon vittna inför senatens underrättelseutskott om den dödliga attacken mot det amerikanska konsulatet i libyska Benghazi, uppger utskottet. Utfrågningen sker bakom stängda dörrar.

Petraeus avgick förra veckan efter en otrohetsaffär. Det har funnits spekulationer om att hans plötsliga avgång i själva verket hade att göra med förhöret. Det har dock avvisats med att han kommer dit frivilligt.

Lewinskys rådgivare inkallade

Några av de uppmärksammade och dyra politiska strateger som grep in i samband med skandalen efter president Bill Clintons affär med Monica Lewinsky nu har anlitats av de båda kvinnorna i centrum för  den växande otrohetshärvan kring Petraeus.

Det är oklart vad som kommer ut av den dyra juridiska krishanteringen.

Jill Kelley, som hotats via anonyma mejl från Petraeus älskarinna Paula Broadwell, har vänt sig till två aktörer från Lewinsky-skandalen, advokaten Abbe Lowell och PR-rådgivaren Judy Smith.

En advokatfirma i Washington som Lewinsky anlitade bekräftar att partnern Robert F Muse företräder Paula Broadwell, rapporterar Reuters.

Lewinskyaffären kletade sig fast vid USA:s dåvarande president Bill Clinton i slutet av 1990-talet. Clinton bedyrade att han inte haft sex med Vita huset-praktikanten Monica Lewinsky, men motbevisades genom vittnesmål och annat bevismaterial.