LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä

SAS skjuter fram kvartalsrapport

Flygbolaget SAS senarelägger sin rapport för tredje kvartalet. Orsaken är att SAS ska förhandla med sina långivare och få klart ett sparpaket.

I dag torsdag var det tänkt att SAS skulle presentera sitt resultat för årets tredje kvartal. Men nu uppger SAS i ett pressmeddelande att rapporten släpps senast den 12 november.

SAS förhandlar som bäst med en rad banker för att få förlängning på sina lån. Enligt Dagens Industri förefaller det som om bankerna ställer krav på att SAS har klart med sina sparåtgärder innan nya lånevillkor kan godkännas.

Sparpaket är värt flera miljarder kronor. Förväntningarna var att detaljerna i  sparpaketet skulle presenteras på torsdagen i samband med delårsrapporten.

Klart är att SAS har för avsikt att sälja tillgångar för tre miljarder kronor och spara ytterligare tre miljarder på annat håll.

– Betydande framsteg har gjorts i förhandlingarna och avseende den genomgripande planen, och båda förväntas vara klara inom de närmaste dagarna, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Från tidigare står det också klart att SAS överraskande gör en vinst för det tredje kvartalet på 568 miljoner kronor. Bolaget tvingades komma ut med de uppgifterna efter att handeln med SAS-aktierna avbröts förra veckan.