HS: Taru Tujunen förskräckt över Schubaks ord

Samlingspartiets partisekreterare Taru Tujunen anser att kommentarerna som viceordföranden för partiets ungdomsförbund skrev på facebook om barnbidraget är upprörande.

Taru Tujunen säger till Helsingin Sanomat att barnbidrag kan diskuteras men att den åsikt om barnbidragen som ungdomsförbundets viceordförande Saul Schubak satt på Facebook inte överensstämmer med  partiets. Samlingspartiets värden grundar sig på att varje människa är värdefull och att människovärde tillhör alla. 

 Enligt Tujunen är Samlingspartiets linje att alla barnfamiljer ska få barnbidrag. Hon hoppas att hon aldrig mer behöver höra uttalanden som Saul Schubaks i detta fall.

Saul Schubak, viceordförande för Samlingspartiets ungdomsförbund, skrev på facebook att barnbidragen borde slopas. Enligt Schubak är barnbidrag en inkomstöverföring från välbärgade föräldrar till föräldrar som skaffar barn bara för att få pengar.

- Utgångspunkten är att om man skaffar barn, måste man klara av att försörja dem, uppgav Schubak. Han lade ytterligare till att det är absurt att stöda att människor av "svagare virke" skaffar barn.