Foto: Sfp

Nya SFP:are tar säte i Helsingforspolitiken

I Helsingfors valkrets får SFP fyra nya ansikten i stadsfullmäktige. Partiet lyckades inte vinna tillbaka det mandat som förlorades i senaste kommunalval. Till exempel Nils Torvalds föll ut, Björn Månsson kom in.

 

–Trots att vi inte lyckades ta tillbaka det sjätte mandatet är vi de enda som klarat av att behålla våra positioner. Ni hör till valets vinnare, sade partiordförande Carl Haglund innan han höjde den avslutande skålen på SFP:s valvaka i Helsingfors.

I Helsingfors valkrets är konkurrensen om väljarna ytterst hård. Trots att SFP inte lyckades vinna tillbaka det sjätte mandatet är man nöjda över att man behöll det femte med marginal.
–Att vi snuddade vid det sjätte mandatet och behöll vårt femte med råge i det politiska klimat som råder visar att vårt väljarstöd i Helsingfors är stort. Vi har goda förutsättningar för att göra bra val också i framtiden, säger Marcus Rantala från Vasa, nyinvald i Helsingfors stadsfullmäktige.

Astrid Thors blev röstdrottning i Helsingfors valkrets. De fyra övriga mandaten gick till nya kandidater. De nya SFP:arna i fullmäktige är förutom Rantala, Björn Månsson, Gunvor Brettschneider och Päivi Storgård. De tidigare medlemmarna Jan D. Oker-Bloms och Nils Torvalds röster räckte inte till för en plats i fullmäktige.
Rantala säger att väljarskaran i Helsingfors är nyckfull.
–Jag är glad och tacksam över att ha blivit invald. Nu gäller det för oss i SFP att bli aktivare också mellan valen. (FNB–SPT/Heidi Hakala)