Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Carl Haglund mordhotad av sannfinländare

Försvarsminister Carl Haglund (SFP) har blivit mordhotad av en person som är aktiv inom Sannfinländarna i Vasaregionen, skriver Vasabladet.

SFP:s ordförande Carl Haglund fick ett hotfullt mejl i söndags efter en artikel i Pohjalainen. I onsdagens Vasabladet säger han att hotet var en följd av en feltolkning.

Artikeln handlade om valläget i Kristinestad där Samlingspartiet och SFP kämpar om de svenska rösterna.

– Artikeln fick mig tyvärr att framstå som helt oförstående för de finskspråkigas situation. Personen som mordhotade mig hade tolkat in saker i artikeln som jag inte alls står för, sade Haglund till Vbl.

När Hbl träffade Haglund i riksdagen på torsdagen sade han att situationen är ovanligt tråkig.

– Det är mycket tråkigt för min familj.

Mannen som mordhotade Haglund har bett om ursäkt. Haglund uppskattar ursäkten men accepterar inte mannens förfarande. Trots det tänker han inte polisanmäla mannen.

- Jag föstår inte hur det skulle främja situationen.

Det är långt ifrån första gången som SFP konfronterats med Sannfinländarna under mindre behagliga former, även om mordhotet är ett unikt övertramp. Haglund försöker ändå se framåt.

- Även om mannen är aktiv sannfinländare ska man inte dra alla över en kam och stämpla hela partiet. Jag upplever att jag kan samarbeta väl med Sannfinländarna i de flesta sammanhang fastän vi inte alltid är av samma åsikt.