Foto: AFP / Lehtikuva

Romney och Obama skojade friskt

Stridsyxorna var tillfälligt nedlagda och skämten haglade när USA:s presidentkandidater satt vid samma bord under en traditionell välgörenhetsmiddag i New York.

"Jag har förberett mig för debatterna genom att inte dricka alkohol i 65 år," skojade Mitt Romney om sin mormonska tro.

"Jag hade mer energi i den andra debatten, jag var utvilad efter den långa tupplur jag tog under den första debatten," log Barack Obama.

Amerikanska medier visade bilder på dem två, storleende, vid samma bord under middagen som arrangerades av New Yorks katolska ärkestift. Inga ämnen verkade dock vara heliga vid tillställningen. Romney drev med mediernas bevakning av presidentvalskampanjerna och sade att rubrikerna efter middagen sannolikt skulle lyda "Obama omfamnad av katoliker, Romney äter middag med de rika". Han lade till att det var skönt att koppla av i högtidsdräkt med vit fluga; "som Ann och jag brukar ha på oss hemma".

Obama fortsatte på samma tema: "Tidigare i dag handlade jag i affärerna i Midtown, men jag har förstått att guvernör Romney köpte affärer i Midtown," sade han.

Båda presidentkandidaterna underströk samtidigt att de har respekt för sin motståndare som familjefar och äkta man, och att det finns mer i livet än politik, skriver Politico.