Jan Hammarlund är huvudgäst på Regnbågshelgen. Foto: janhammarlund.se

Regnbågshelgen inleds med snack om skönhetskrav

I dag inleds den årliga Regnbågshelgen i Helsingfors. Festivalen är det största hbt-evenemanget på svenska i Finland och temat i år är "Vi ber inte om ursäkt".Temat granskas ur ett nordiskt, historiskt, politiskt och konstnärligt perspektiv.

Klockan 18 ikväll kör programmet för Regnbågshelgen 2012 igång. Då blir det paneldiskussion om skönhetskrav: Att känna sig ful eller snygg, om djup och yta. Ted Urho leder diskussionen och i panelen sitter Anne Hietanen, känd från radio och tv, Sara Eriksson, Astras chefredaktör  och "Helmut Schweinstein" aka Marco Melander, fotograf för studio O. Haapala. 

Regnbågshelgen fortsätter fram till söndag med bland annat Regnbågsmässa i Johanneskyrkan på fredag kväll.

På lördagen blir det fri diskussion om äldre hbt-personers behov, filmvisning där en 50-tals film som skildrar lesbisk kärlek visas, samt olika diskussionstillfällen. En av diskussionerna ger en historisk tillbakablick  på Hbt i Norden, och där medverkar helgens huvudartist, musikern, proggaren Jan Hammarlund från Sverige. Lördagkvällen kulminerar i en mingelfest. Festivalen avslutas på söndag med bland annat olika workshopar.

Hela programmet finns här.