Dansk oro för krig mellan mc-gäng

Efter att en lastbil körts rakt in i mc-gänget Bandidos högkvarter i Köpenhamn trappar den danska polisen upp sina insatser för att motverka ett eskalerande gängkrig.

 

–Det är inte en vanlig trafikolycka, sade vaktchefen vid Köpenhamnspolisen till bt.dk efter att en förarlös och mer än 17 ton tung lastbil kört rakt in i mc-gänget Bandidos högkvarter på Amager i Köpenhamn på onsdagsmorgonen.

Händelsen är bara en i raden av våldsamma incidenter mellan Bandidos och den Hells Angels-allierade gruppen AK81 på Amager, och den danska polisen fruktar ett nära förestående gängkrig. Under onsdagen gjordes därför razzior mot mc-klubbar runtom på hela Själland.

Sammanlagt greps runt 100 personer och polisen beslagtog både hasch, anabola steroider och flera vapen, däribland yxor och pistoler.

–Med dagens insats har vi valt att sända gängmedlemmarna en tydlig signal – nämligen att vi under inga omständigheter kommer att acceptera en våldsam konflikt som utsätter grannar och medborgare för fara, sade Svend Foldager vid Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

Ännu fler razzior är på gång och polisen får hjälp av knark- och sprängämnessniffande hundar i jakten på illegala substanser och vapen.(FNB)